Miksi haluan laihtua?

- Haluan olla täällä pallolla pitkään ja nähdä poikani kasvavan. Haluan jaksaa olla ja leikkiä hänen kanssaan ja haluan nähdä vielä hänen mahdolliset lapsensakin.
- Haluan olla terveempi, pienentää riskiäni diabetekseen, sydänsairauksiin ja samalla melkein mihin tahansa sairauteen. Haluan helpottaa astmaani ja keventää nivelraukkojen kuormaa.
- Haluan näyttää siltä minkälaiseksi tunnen itseni.
- Itsetuntoni on hyvä tälläkin hetkellä, mutta haluan tuntea oloni kotoisammaksi kropassani.
- Haluan olla energisempi ja voimakkaampi.
- Haluan olla hyvässä fyysisessä kunnossa, niin että 5 km juoksu tai 30 km pyöräily onnistuu. Haluan myös joskus lähteä kuntolomalle ystäväni tai perheeni kanssa.
- Haluan mahtua normaalikokoisiin vaatteisiin ja tietysti näyttää hyvältä.


Miksi onnistun nyt?

- Opettelen pois joko-tai -ajattelusta. Jos joku päivä syön herkkuja liikaa, en ajattele että voin heittää samantien hanskat naulaan kun nytkin tuli hairahdettua. Tuollainen ajattelutapahan on aivan nurinkurinen.
- Ei ole mitään muuta hetkeä kuin nyt. Sillä ei ole väliä mitä olen pistänyt suuhuni 10 min sitten, sille en voi enää mitään. Sillä on väliä mitä laitan suuhuni nyt. Jos aamulla syön herkkuja, en ajattele, että voinkin samantien syödä niitä koko päivän.
- Syön kohtuudella herkkuja, en lopeta kokonaan niiden syöntiä.
- Olen vähän armollisempi itselleni.
- Muistan, että vartinkin kävelylenkki on hyvästä, en jätä menemättä, koska "ei niin lyhyestä lenkistä ole kuitenkaan mitään hyötyä".
- Yritän olla ajattelematta ruokaa koko ajan. Kirjoittelen tänne blogiin, jos siltä tuntuu, mutta tämä ei saa olla pakko. Käyn kuitenkin kerran viikossa, suurinpiirtein joka torstaina kirjaamassa ylös painoni.