Laihdutusmenetelmäni on hyvin yksinkertainen:

- Syön enemmän kasviksia, hedelmiä ja marjoja (niin paljon kuin mieli tekee)
- Syön täysjyväviljaa ja puuroja
- Syön rasvattomia maitotuotteita
- Syön paljon kalaa ja jonkinverran vähärasvaista lihaa ja kanaa
- Syön melko paljon proteiineja, mutta en yritä kuitenkaan välttää hiilihydraatteja
- Syön 5 ateriaa päivässä, noin 3 tunnin välein
- Syön joka päivä kaksi lämmintä ateriaa, aamu- ja iltapuuron sekä välipalan
- Käytän hyviä, pehmeitä rasvoja - puuron ja leivän päälle margariinia, paistamiseen tai salaattiin kohtuudella oliiviöljyä. Uskon että rasvan riittävä saanti on tärkeää laihtumisen ja aineenvaihdunnan kannalta.
- Harrastan liikuntaa vähintään 3 krt viikossa
- Minun ei tarvitse laskea kaloreita, mutta olen tietoinen kuinka paljon suurinpiirtein syön päivässä. Yksittäinen päivä ei ratkaise, vaan koko viikon saldo on tärkeämpi. Uskon, että oikeanlaista ruokaa syömällä voin syödä paljon ja samalla laihtua
- En kärsi nälkää, vaan pyrin syömään ennen kuin tulee kova nälkä. Näin saan pidettyä mieliteot paremmin kurissa.

Kuten huomaatte, tässä listalla ei ole vielä yhtään kieltoa. Yritän ajatella asiaa niin päin, että syön ENEMMÄN kasviksia, eikä niin, että syön VÄHEMMÄN jotain, tai että joku ruoka olisi kokonaan kielletty. Tottakai samalla myös syön vähemmän herkkuja ja rasvaisia ruokia, ja koska valitettavasti olen joko-tai -ihminen, minun täytyy käytännössä olla lähes ilman suklaata, jätskiä jne. Tarkoitus olisi kuitenkin oppia syömään myös herkkuja kohtuudella, sillä enhän voi lopun elämääni olla kuurilla, jossa ei saa syödä lainkaan herkkuja.

En käytä mitään laihdutusvalmisteita tai ihmedieettejä. Ainoat tuotteet, joissa mielestäni on jotain järkeä, ja joita voin käyttää satunnaisesti, ovat VLCD -tuotteet, eli esim. Nutrilett ja Nutrifast. En kuitenkaan tällä hetkellä suunnittele näiden käyttöä.

Laihdutusfilosofiani on aika lailla samanlainen kuin esimerkiksi Katri Mannosen (www.kutri.net) tai Patrik Borgin ajatukset. Kitudieettejä tulee välttää ja niiden sijaan syödä hyvin ja terveellisesti.